Volgens een nieuwe studie besteden we bijna 9 jaar van ons leven aan het kijken naar onze telefoons

17 Nov 2020

Volgens een nieuwe studie besteden we bijna 9 jaar van ons leven aan het kijken naar onze telefoons

Mobiele telefoons zijn voor veel mensen een dagelijks onderdeel van het leven. Je zult waarschijnlijk vaak merken dat je op sociale media scrolt, zakelijke e-mails verstuurt en online winkelt vanaf je apparaat.

Maar een groot deel van ons leven kan worden doorgebracht met onze ogen op telefoonschermen, onthult een nieuw onderzoek.

Hoeveel tijd besteden mensen aan hun telefoons?

Een onderzoek door WhistleOut onder 1000 Amerikaanse smartphonegebruikers om te zien hoeveel tijd ze besteden aan het gebruik van hun mobiele telefoons .

Uit het onderzoek bleek dat millennials - geboren tussen 1981 en 1996 - bijna een kwart van hun wakkere leven op hun telefoon doorbrengen, waarbij 23,1 procent van hun dag besteed wordt aan het kijken naar hun apparaat.

Generatie X - geboren tussen 1965 en 1980 - bleken 16,5 procent van hun dag op hun telefoon door te brengen, terwijl babyboomers - geboren tussen 1946 en 1964 - 9,9 procent van hun dagen doorbrachten met scrollen op hun telefoon.

De gemiddelde hoeveelheid schermtijd per dag voor millennials bleek 3,7 uur te zijn, gevolgd door drie uur voor generatie X en 2,5 uur voor boomers.

Dit komt neer op ongeveer 56 dagen per jaar voor millennials, vergeleken met 39 dagen per jaar voor boomers.

Bijna 9 jaar van ons leven besteden we aan mobiele telefoons

Het onderzoek schatte dat de gemiddelde telefoongebruiker in de loop van zijn leven 8,74 jaar aan zijn telefoon zal besteden.

WhistleOut zei: "De gemiddelde persoon besteedt iets meer dan 76.500 uur aan hun smartphones in de loop van hun leven - wat neerkomt op 8,74 jaar van uw leven.

"Dit is gebaseerd op de gemiddelde leeftijd voor het aanschaffen van een telefoon - die nu iets meer dan 10 jaar oud is - in combinatie met 3.07 uur gemiddeld dagelijks gebruik. ”

WhistleOut legt uit dat dit voor sommigen misschien niet als een verrassing komt, aangezien millennials“ zijn geboren en opgegroeid tijdens een van de meest innovatieve technologische periodes in de geschiedenis ”, met digitale tools die veel eerder voor hen beschikbaar waren dan voor vorige generaties.

Daarnaast bevinden veel millennials zich in beroepen waarin technologie, die vaak smartphonegebruik vereisen om hun werk uit te voeren.