Reisadviezen: het ministerie van Buitenlandse Zaken noemt 80% van de landen als 'Niet reizen' omdat het het adviessysteem bijwerkt om het af te stemmen op de CDC

20 Apr 2021

Reisadviezen: het ministerie van Buitenlandse Zaken noemt 80% van de landen als 'Niet reizen' omdat het het adviessysteem bijwerkt om het af te stemmen op de CDC

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kondigde maandag aan dat het zijn reisadviezen zou gaan actualiseren om deze beter af te stemmen op die van de Centers for Disease Control and Prevention, een verandering die "zal resulteren in een aanzienlijke toename van de aantal landen op niveau 4: niet reizen, naar ongeveer 80% van de landen wereldwijd. "

" Dit impliceert geen herbeoordeling van de huidige gezondheidssituatie in een bepaald land, maar weerspiegelt eerder een aanpassing in het reisadviessysteem van het State Department om meer te vertrouwen op de bestaande epidemiologische beoordelingen van de CDC, "zei het departement in een mediabericht.

De update van het reisadviessysteem van het State Department komt terwijl de wereld blijft worstelen met het coronavirus. pandemie, die nu wereldwijd meer dan 3 miljoen levens heeft geëist.

In de notitie van maandag merkte de afdeling op dat "de COVID-19-pandemie nog steeds ongekende risico's voor reizigers vormt."

"In het licht van die risico's, het Department of State raadt Amerikaanse burgers ten zeerste aan om alle reizen naar het buitenland te heroverwegen, "zei hij.

" Aangezien reizigers door de COVID-19-pandemie worden geconfronteerd met aanhoudende risico's, zal het ministerie van Buitenlandse Zaken deze week beginnen met het bijwerken van zijn reisadviezen om de Wetenschappelijk onderbouwde reisgezondheidsmededelingen van Centers for Disease Control and Prevention (CDC) die actuele kwesties schetsen die van invloed zijn op de gezondheid van reizigers, "aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. "Onze adviezen houden ook rekening met logistieke factoren, waaronder de beschikbaarheid van tests in het land en de huidige reisbeperkingen voor Amerikaanse staatsburgers."

"Zoals altijd volgen we de omstandigheden over de hele wereld nauwlettend op en zullen we onze bestemmingsspecifiek advies aan Amerikaanse reizigers naarmate de omstandigheden evolueren, "merkte het op.

Er zijn momenteel ongeveer drie dozijn landen met de Level 4: Do Not Travel-waarschuwing van het State Department - het hoogste van de reisadviezen. Amerikaanse burgers worden om verschillende redenen gewaarschuwd voor reizen naar die landen, waaronder Covid-19, misdaad en burgerlijke onrust.

Op haar reisadviespagina merkt de CDC op dat "internationale reizen extra risico's met zich meebrengen en zelfs volledig gevaccineerde reizigers lopen een verhoogd risico om nieuwe COVID-19-varianten te krijgen en mogelijk te verspreiden. "

" CDC raadt aan om internationale reizen uit te stellen totdat je volledig bent ingeënt ", staat er.