Lena Dunham vertelt over een mislukte IVF-reis en het 'opgeven' van het moederschap

17 Nov 2020

Lena Dunham vertelt over een mislukte IVF-reis en het 'opgeven' van het moederschap

Kijk: Lena Dunham vertelt over haar mislukte IVF-reis

Lena Dunham vertelt in een nieuw essay over haar mislukte IVF-reis.

“Voor het afgelopen jaar Ik heb een stuk geschreven voor @harpersmagazine over de ervaring om voor eens en altijd te leren dat ik nooit een biologische moeder zou worden - en over de internetgemeenschappen waar ik in terechtkwam toen het voelde alsof de wereld geen ruimte had [in echte leven] voor het verdriet, de pijn en de woede die gepaard gaan met het verwerken van iets van deze omvang. "

De maker en ster van Girls, 34, schreef in het stuk getiteld" False Labour: Giving up on motherhood, "Dat" het moment waarop ik mijn vruchtbaarheid verloor "op 31-jarige leeftijd toen ze een volledige hysterectomie had te midden van een decennia lang gevecht met endometriose -" ik op zoek ging naar een baby. " Het leidde ertoe dat ze voor het eerst adoptie overwoog, maar daarna all-in ging met in-vitrofertilisatie, wat uiteindelijk niet werkte omdat "geen van mijn eicellen levensvatbaar was".

Lees meer: ​​Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 tieners meisjes hebben endometriose

Bekijk dit bericht op Instagram

Ze herinnerde zich het telefoontje met dat verontrustende nieuws na het moeilijke proces van het oogsten van eieren.

"Ik ontdekte dat geen van mijn eieren levensvatbaar was op Memorial Day, midden in een wereldwijde pandemie", schreef ze. “Ik was in Los Angeles toen ik het telefoontje kreeg van Dr. Coperman, de tengere joodse man die mijn intrede was in (en nu verlaat) de wereld van bedrijfsreproductie ... Toen hij mijn naam sprak met die sympathieke neergang, de verontschuldigende doktersstem die ik zo goed heb leren kennen, mijn gezicht verfrommeld van angst. "

Ze herinnerde zich dat er was gezegd:" We waren niet in staat om een ​​van de eicellen te bevruchten. Zoals je weet, hadden we er zes. Vijf namen niet. Degene die dat wel deed, lijkt chromosomale problemen te hebben en uiteindelijk. . . 'Ze zei dat hij' stopte toen ik me het probeerde voor te stellen - de donkere kamer, de gloeiende schaal, het sperma dat mijn stoffige eitjes zo hevig ontmoette dat ze verbrandden. Het was moeilijk te begrijpen dat ze weg waren. ”

Ze zei dat de dokter beloofde terug te bellen met de volledige resultaten om 'mijn' resterende opties 'te bespreken, maar hij wist dat ik wist dat die er echt waren' t geen. Het moment waarop ik die eieren maakte, was als een scheur in de lucht. Het regende een dag lang gouden munten. We haalden onze emmers tevoorschijn. ”

Dunham schreef ook over een verdere schop in mijn gezicht toen" een paar weken nadat ik erachter kwam dat ik nooit biologische moeder zou worden, ik begon met het geven van borstvoeding. " Haar vriendin kwam naar haar toe om haar te laten zien 'hoe je de melk in een mok kunt persen. Het was niet veel, maar toen het spoot, voelde ik een enorme opluchting. ”

Lees meer: ​​Lena Dunham zegt dat het lopen van London Fashion Weekend haar zelfvertrouwen een boost gaf.

Dunham documenteerde het hele proces, dat begon direct nadat ze haar baarmoeder, baarmoederhals en één eierstok had verwijderd. Hoe "bedlegerig en neigend naar de vijf kleine laparoscopische gaatjes in mijn buik, ik scrolde door adoptiewebsites alsof het meubelwinkels waren."

Onderweg besefte ze dat ze verslaafd was aan benzodiazepines en ging naar rehabilitatie. Toen ze eenmaal nuchter was, stortte ze zich op IVF, een band met vrouwen die online dezelfde ervaring doormaakten, genaamd IVF Warriors. Aanvankelijk zou ze een vriendje hebben - later partner Jack Antonoff - als donor, daarna beschouwde ze als een spermadonor-vriend.

Haar relatie met Antonoff, die eindigde in 2018, was waarnaar in het stuk wordt verwezen.

“Het is wild hoe ver je van jezelf kunt afwijken tijdens het proberen te krijgen wat je wilt. Wat begon als het willen dragen van het kind van de man van wie ik hield, 'wat Antonoff bedoelt,' werd het verlangen naar een kind met een man die bereid was me te helpen er een te krijgen. Al snel werd dat het inhuren van een advocaat om een ​​contract op te stellen voor een spermadonor-vriend en het bellen van een surrogaat die sterk werd aanbevolen door een andere beroemdheid. Ik moest toegeven hoezeer het ging om het afmaken van waar ik aan begonnen was. Ik heb geprobeerd een kind te krijgen. Onderweg brak mijn lichaam. Mijn relatie ook. ”

Dunham schreef ook:“ In het proces - vanwege het? - Ik werd een functionele junkie. Ik was verdwaald en een half dozijn eieren die in Midtown zaten, beloofden me naar huis te leiden. In plaats daarvan bracht elke stap het proces verder van mijn lichaam, mijn familie, mijn realiteit. Elke verhuizing was duurder, wanhopiger, eenzamer. ”

Kijk: Emily Ratajkowski werkt samen met Lena Dunham in film om zwangerschap te onthullen