'Het zorgt ervoor dat ik een beter mens wil zijn' - de familie-eenheid van Mount wekt nieuwe passie buiten het veld op

17 Nov 2020

'Het zorgt ervoor dat ik een beter mens wil zijn' - de familie-eenheid van Mount wekt nieuwe passie buiten het veld op

Mason Mount heeft gesproken over zijn vernederende ervaringen bij het werken met de Britse liefdadigheidsinstelling 'Together for Short Lives', en hij is de afgelopen weken een praktische rol gaan spelen door middel van bijeenkomsten en donaties.

De 21- -jarige middenvelder is betrokken bij de Christmas Appeal, die ernstig zieke kinderen ondersteunt. Maandag werd een videoboodschap met Mount gelanceerd waarin hij de zesjarige Alfie op Zoom ontmoet na zijn diagnose van spierdystrofie Duchenne, een ongeneeslijke ziekte.

Mount is nu een vaste starter voor zowel Chelsea als Engeland, maar hij wil meer zijn dan alleen een voetballer.

"Ik wil graag een beter persoon zijn die ik heb geleerd over dat soort ervaringen, maar het betekende ook veel voor me om met Alfie en zijn familie te praten '', vertelde Mount aan Goal in een exclusief interview.

"Het heeft mij als persoon geholpen om meer te weten te komen over deze personen die deze moeilijke momenten doormaken. Het is ongelooflijk om te zien hoe ze te maken kregen met het horen van Alfie's levensbeperkende ziekte aan de telefoon en het was zo'n moeilijke tijd voor hen om dat te doorstaan.

"Het is moeilijk te geloven dat iemand zegt dat je zoon een levensbedreigende ziekte heeft, alleen aan de telefoon."

heeft zorgvuldig overwogen dat Mount deze kerst zijn naam zou geven aan een goed doel, maar Together for Short Lives betekent veel voor hem vanwege zijn eigen hechte familie-eenheid.

Tony Mount, zijn vader, is zeer invloedrijk geweest in zijn carrière - hem de lange afstanden rijden tussen zijn huis in de buurt van Portsmouth en West-Londen om te trainen met Chelsea.

Tot op de dag van vandaag begeleidt Tony zijn zoon nog steeds met goed geplaatst advies nadat hij heeft gecoacht op niet-competitieniveau .

Hij is ook dicht bij zijn broer en zus, evenals zijn moeder Debbie, die veel moeite heeft gedaan om het voetje van haar zoon te ondersteunen. alle carrière. Die herinneringen kwamen vooral voor de feestdagen bij Mount in gedachten.

"Kerstmis betekent veel voor mij, aangezien ik en mijn familie altijd samen hebben gevierd, het is iets groots voor mijn gezin", voegde hij eraan toe . "Vooral in deze tijd waarin gezinnen nog meer problemen hebben als gevolg van de Britse lockdown.

" Ik weet dat mensen misschien niet in staat zijn om hun familie te bezoeken als ze normaal samen zouden zijn, terwijl ze het verdienen om samen te zijn. De ondersteuning is alles; Ik wil dat iedereen voor elkaar zorgt, ik wil dat we elkaar allemaal steunen, zodat gezinnen zich niet alleen voelen. "

Mount is de nieuwste van een groot aantal jonge Engelse sterren die buiten het veld oorzaken vindt om steun tijdens de coronaviruspandemie in het VK, die wereldwijd gezondheids- en economische problemen veroorzaakt.

Marcus Rashford heeft de tijd genomen om campagne te voeren voor gratis schoolmaaltijden en is onlangs betrokken geweest bij Macmillan Kids UK om te verbeteren geletterdheid voor kinderen.

Mount's teamgenoot Reece James is ondertussen betrokken geweest bij de voedselarmoede-oproep van het Felix Project deze kerst.

Together for Short Lives schat dat 99.000 kinderen serieus zijn ziek in het VK. Het heeft tot doel gezinnen te ondersteunen met de juiste zorg aan het levenseinde en dringt aan op donaties deze kerst via zijn website.

"Alles wat ze doen, betekent veel voor mij en ik heb gesproken aan de mensen die betrokken zijn bij het goede doel over wat ik kan doen. Ik wilde betrokken zijn bij het helpen, hoe ik maar kan, "besloot Mount.