Dus, realistisch gezien, hoe lang gaan we maskers dragen?

20 Apr 2021

Dus, realistisch gezien, hoe lang gaan we maskers dragen?

Het is een volledig kalenderjaar geweest - of zoals de millennials op Instagram zeggen, een volledige reis om de zon - sinds we gezichtsmaskers zijn gaan dragen. In de vroege pandemie-aanvallen probeerden we onze gezichtsmaskers te laten werken met onze outfits: luipaardprints, baanbrekende bloemenprints en zelfs politieke maskers waren allemaal razernij. En toen keerden velen van ons terug naar de eenvoudige chirurgische maskers, vaak dubbel zo goed als katoenen maskers. Telefoon, sleutels, portemonnee, gezichtsmasker - dat is alles wat u nodig heeft.

Maar nu 50% van alle volwassenen in de Verenigde Staten is gevaccineerd met ten minste één injectie en in aanmerking komt voor het ontvangen van een COVID-19-vaccin nu open voor iedereen ouder dan 16 of 18 jaar, afhankelijk van in welke staat u zich bevindt, lijkt een toekomst zonder gezichtsmaskers eigenlijk… mogelijk? Toch blijft er een echte vraag over: hoe dichtbij zijn we om geen gezichtsmaskers meer te dragen?

Volgens Dr. Anthony Fauci hoeven Amerikanen misschien maar tot 2022 te wachten voordat er weer een maskervrije realiteit bestaat. Toen hem werd gevraagd naar mensen in de VS die nog een jaar gezichtsmaskers droegen tijdens een optreden in februari op CNN's "State of the Union", zei Fauci, die directeur is van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases: "Weet je, ik denk dat het zo is. mogelijk dat dat het geval is, en nogmaals, het hangt er echt van af wat je bedoelt met normaliteit. " Dr. Fauci drukte ook zijn optimisme uit om tegen het einde van 2021 terug te gaan naar wat hij opnieuw omschreef als normaliteit.

"Nu we de herfst en de winter ingaan, ben ik het met het einde van het jaar eens met [president Joe Biden] volledig dat we een zekere mate van normaliteit zullen naderen, ”zei hij tegen gastheer Dana Bash.

Maar zelfs als het leven weer een beetje normaal begint te worden - zoals gezien door staten die (vaak voortijdig) de COVID-19-beperkingen opheffen - Dr. Fauci en de CDC blijven het belang benadrukken van het dragen van een gezichtsmasker om de overdrachtsnelheden van COVID-19 laag te houden. Totdat een groter deel van de VS volledig is gevaccineerd, zal het blijven dragen van gezichtsmaskers nieuwe varianten van het coronavirus afweren en anderen in het algemeen gezond houden.

Maar laten we het ook hebben over de olifant in de kamer (chat? Website ?): Sommigen van ons vinden het misschien leuk om nu een gezichtsmasker te dragen. Er is een zekere anonimiteit aan het buiten dragen van een gezichtsmasker of extra comfort wanneer u make-upvrij gaat. Bovendien beschermen gezichtsmaskers ons niet alleen tegen COVID, of voorkomen ze dat we het doorgeven, ze beschermen ons ook tegen een hele reeks andere luchtinfecties. En vanwege gezichtsmaskers zijn de gevallen van griep de afgelopen winter dramatisch gedaald.

De keuze om in de nabije toekomst gezichtsmaskers te dragen, is volgens de Intelligencer ook een populaire keuze onder leerkrachten, germafoben en mensen met reeds bestaande aandoeningen zoals hartaandoeningen. 'Forever maskers', zoals ze worden genoemd, hebben zo hun redenen om zich permanent te verbergen, inclusief het willen beschermen van anderen voor hen. Een andere reden, zeggen experts, is geworteld in angst.

"Het is niet anders dan iets drinken of een medicijn nemen of hardlopen of een aantal manieren waarop we onze angst beheersen," klinisch psycholoog Lina Perl vertelde Intelligencer over mensen die ervoor kiezen om gezichtsmaskers te dragen, zelfs nadat het gevaar van COVID-19 is verdwenen. "Maar je kunt de verbinding met het werkelijke gevaar verbreken." Hoewel ze begrijpt waarom maskers voor altijd ervoor kiezen om hun gezichten te blijven verbergen, sprak Perl ook haar hoop uit dat ze "het verlies van [menselijke] verbinding niet onderschatten", wat de samenleving weer zal bereiken als onze gezichten weer volledig zichtbaar zijn.

Maar afgezien van geestelijke gezondheidsredenen zoals angst, worden Amerikanen die gezichtsmaskers een permanent onderdeel van onze cultuur willen maken steeds populairder. Het gesprek duurt voort sinds 2020, met de algemene consensus dat het land als geheel schonere gewoonten zou kunnen aannemen.

We hebben nog een weg te gaan totdat de "normaliteit" die voor 2022 wordt voorspeld, zich voordoet. En er is misschien ooit een toekomst waarin je weer maskerloos en bezweet zou kunnen zijn in een concertpubliek. Maar tot die tijd gaat de regelmatige controle van sleutels, portemonnee, mobiele telefoon en gezichtsmasker door. Zoals het hoort.