De zes dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je deze winter ziek wordt - volgens de NHS

26 Nov 2020

De zes dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je deze winter ziek wordt - volgens de NHS

Nu de winter snel nadert, worden de dagen kouder en zijn zowel Covid als griep in omloop.

Als het goed is deze winter goed te houden, zijn er tal van maatregelen die je moet nemen. u kunt nemen om te proberen zo gezond mogelijk te blijven.

Dit zijn zes dingen die u kunt doen om te proberen gezond te blijven in de komende maanden, volgens Healthier Lancashire en East Cumbria - een samenwerkingsverband van NHS en Council organisaties.

A - Vraag om hulp - Als u worstelt met uw mentale of fysieke gezondheid, vraag dan om hulp van uw huisarts of geestelijke gezondheidszorg.

B - Bloeddruk - Houd uw bloeddruk laag om u te beschermen tegen hartaanvallen en beroertes.

C - Covid - Was uw handen regelmatig, draag uw gezichtsmasker en bewaar een afstand van twee meter. Volg de regels en als je symptomen hebt, laat je testen en isoleer jezelf.

D - Dieet - Eet een gezond dieet met weinig suiker, weinig koolhydraten, weinig zout en weinig alcohol. Eet veel groenten, eiwitten en vitamine B.

E - Oefening - Probeer elke dag een wandeling van 20 minuten te maken, of doe thuis een hoge intensiteitstraining of doe oefeningen op de stoel.

F - Heb een griepprik - Als je recht hebt op een griepprik bij de NHS, zorg er dan voor dat je deze winter gezond en gezond blijft.

Ondersteuning van dierbaren deze winter

Gezonder Lancashire en East Cumbria legt uit dat gezondheids- en zorgorganisaties samenwerken met maatschappelijke organisaties en groepen om diegenen te ondersteunen die het meest kwetsbaar zijn, zoals mensen met diabetes en luchtwegaandoeningen.

"Als u, of uw gezinsleden, een van deze aandoeningen heeft, zijn er lokaal diensten om u te helpen gezond te blijven en om het risico om deze winter ziek te worden te verkleinen", legt de dienst uit.

Dr. Andy Knox, huisarts en directeur van Population Health in Morecambe Bay, zei: “Het is echt belangrijk dat we in onze gemeenschappen samenwerken om diegenen te ondersteunen die zijn deze winter het meest kwetsbaar. We kunnen hierin allemaal een belangrijke rol spelen door op onze dierbaren en buren te letten. Laten we het doen voor onze gemeenschap. ”