De werkelijke kosten van het uitstellen van uw doktersafspraken tijdens Covid

19 Apr 2021

De werkelijke kosten van het uitstellen van uw doktersafspraken tijdens Covid

Eerst zeiden ze dat we niet moesten komen. In het begin van de pandemie stuurden gezondheidsautoriteiten ons weg van artsen en ziekenhuizen om de curve af te vlakken en IC's te verlichten.

Misschien hebben we te goed geluisterd. Bezoeken aan spoedeisende hulp om niet-Covid-redenen zijn tussen januari en mei 2020 met 42 procent gedaald. En tegen het midden van het jaar had ongeveer 41 procent van de Amerikaanse volwassenen een of andere vorm van medische zorg vermeden, volgens een onderzoek in Morbidity and Mortality Weekly Report . De cijfers waren zelfs nog hoger voor zwarte en Spaanse volwassenen. Van iedereen die een ernstig probleem oversloeg of geen zorg kon krijgen, kreeg 57 procent als gevolg daarvan een gezondheidstekort, volgens een onderzoek van de NPR / Harvard / Robert Wood Johnson Foundation.

Tegenwoordig is naar de dokter gaan misschien veiliger dan je denkt - en wegblijven gevaarlijker.

"Als je de zorg nog steeds vermindert, is het belangrijk om daarmee te stoppen", zegt Alexander Krist, M.D., hoogleraar huisartsgeneeskunde en volksgezondheid aan de VCU. Hier een aantal van de meest voorkomende gezondheidssituaties waar jongens niet de moeite mee hadden tijdens de pandemie - en enkele tips om in te halen.

De situatie: pijn op de borst

Als het gaat om het behandelen van levensbedreigende problemen, was een van de grootste druppels hartaanvallen. Spoedeisende hulp zag veel minder gevallen, en procedures om geblokkeerde slagaders (katheterisaties) te bekijken en vrij te maken in negen grote Amerikaanse katheterisatoria, stortten vroeg in de pandemie met 38 procent. Als gevolg hiervan nam het aantal sterfgevallen aan hartaanvallen in het hele land toe.

De kosten van het uitstellen van de zorg voor pijn op de borst: zelfs als u erin slaagt een hartaanval te overleven, kan het uitstellen van de behandeling uw hartwand zwakker, dunner en vatbaarder maken voor scheuren, zegt Santiago Garcia, MD, een interventionele cardioloog bij het Minneapolis Heart Institute. Het uitstellen van de behandeling kan ook leiden tot meer hartschade en een groter risico op hartfalen en aritmie.

Hartzorg inhalen: de kans is veel groter dat u overlijdt aan een onbehandelde hartaanval dan aan Covid-19, zegt Dr. Garcia, dus bel 911 als u pijn op de borst heeft of druk die langer dan tien minuten duurt of ademhalingsmoeilijkheden of u bevindt zich in het koude zweet. En veeg andere tekenen van een hartaanval niet weg, zoals een tintelende arm, ongebruikelijke indigestie of een winderig gevoel tijdens lichte activiteit (zie hier meer symptomen).

De situatie: u bent te laat voor bloedonderzoek

Bijna een derde van de volwassenen heeft onlangs de routinematige medische zorg afgeblazen, zoals een jaarlijkse fysieke, waar een arts problemen met bloeddruk, cholesterol of bloedsuiker kan detecteren of volgen - problemen die ook uw risico op Covid kunnen verhogen of uw uitkomst kunnen verergeren.

De kosten van het uitstellen van bloedonderzoek: alle gezondheidsgegevens die niet op de baan liggen, zijn belangrijk om in de gaten te houden, inclusief cholesterolwaarden. Maar onbeheerde diabetes en jojo-bloedsuikerspiegel hebben grotere effecten dan mensen denken. Deze kunnen energie zappen, uw hart belasten, het risico op een beroerte verhogen en uw nieren, ogen en zenuwen beschadigen. Als u diabetes heeft en een vernauwing van de bloedvaten die uw ledematen voeden, "zou u in drie tot zes maanden van een normale voet naar een gangreneuze voet kunnen gaan", zegt cardioloog Foluso Fakorede, MD, een MH-adviseur. Dat kan leiden tot amputaties, die tijdens de pandemie sterk zijn toegenomen, vooral in landelijke en economisch achtergestelde gebieden, waar het vaak moeilijker is om toegang te krijgen tot zorg. Lees hier meer over het verminderen van het risico op amputaties.

Bloedonderzoek inhalen: krijg het voor elkaar! Wanneer u uw bloed laat afnemen om al uw cijfers (inclusief cholesterol) te achterhalen, stelt dr.Fakorede voor om een ​​bloedsuikertest bij vasten of een A1C-test te vragen, die een langer beeld geeft van de bloedsuikerspiegel dan bij dagelijkse tests. U kunt het vervolgconsult virtueel houden, waarbij uw document naast voedsel en activiteit die de bloedsuikerspiegel beïnvloeden, zoals stress, depressie en alcohol behandelt.

De Situatie: een achterstallige colonoscopie

Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat van maart tot juli 2020 het aantal screeningen op colorectale kanker door Covid met ongeveer 90 procent is gedaald. Er wordt geschat dat maar liefst 18.800 kankerdiagnoses vorig jaar in slechts drie maanden werden uitgesteld of over het hoofd werden gezien doordat mensen het screenen van colorectale kanker uitstelden. Als gevolg hiervan worden volgens het National Cancer Institute in het komende decennium meer dan 4.000 extra sterfgevallen verwacht.

Mannen met een gemiddeld risico zouden vanaf de leeftijd van 45 regelmatig een screening op colorectale kanker moeten krijgen. (Wat "regelmatig" middelen hangt af van uw risicofactoren en van wat screenings ontdekken.)

De kosten van het uitstellen van een colonoscopie: als u geen gezwellen opvangt terwijl ze nog in de dikke darm aanwezig zijn, kan de kanker zich verspreiden naar verre organen, waaronder de lever en de longen, zegt William Cance, MD, de belangrijkste medische en wetenschappelijke ambtenaar van de American Cancer Society. Wanneer dat gebeurt, "nemen de succesvolle resultaten aanzienlijk af", zegt hij.

Inhalen van uw colonoscopie: heeft iemand in uw familie (ouder, broer of zus, kind) ooit poliepen of colorectale kanker? Als dit het geval is, markeer dan deze test als urgent. Sla het vooral niet over als je zwart bent: de incidentie van colorectale kanker is 24 procent hoger voor zwarte mannen dan voor niet-Spaanse blanke mannen. Een familiegeschiedenis verhoogt uw risico op deze kanker met 5 tot 15 procent en kan een reden zijn om uw eerste screening te ondergaan vóór de leeftijd van 45. En als u bloed in uw ontlasting of veranderingen in de stoelgang heeft, raden deskundigen aan om uw arts te vragen naar een screening ( zelfs als je jonger bent dan 45). Maak je niet alleen in stilte zorgen. Kijk hoe mannen zoals Timothy Mitchell het gemakkelijker maken om over darmkanker en de symptomen ervan te praten.

U kunt thuis een screeningstest voor colorectale kanker doen: koop een immunochemische fecale test bij een drogisterij of een FIT- DNA-test (ga met Cologuard, die u via een arts of op de website van het bedrijf moet bestellen). Maar u moet onmiddellijk abnormale resultaten volgen met een colonoscopie: een onderzoek uit 2021 wees uit dat mensen die meer dan een jaar wachtten meer kans hadden op kanker in een laat stadium dan degenen die onmiddellijk een colonoscopie kregen.

De situatie: kniepijn

Tientallen knieprocedures werden opgeschort tijdens de pandemie, waaronder ongeveer 300.000 totale knievervangingen en tal van minder betrokken operaties .

De kosten van het uitstellen van de zorg voor uw pijn: u kunt eindigen met meer schade of een langer, moeilijker herstel. Mensen die ACL-reparatie drie maanden uitstelden, hadden bijvoorbeeld meer kans om de meniscus in de knie te beschadigen dan mensen die het binnen drie weken hadden laten repareren. Als u een knieprothese uitstelt, kan de aanhoudende pijn van artrose (de reden voor veel van die vervangingen) ervoor zorgen dat u zich niet kunt verplaatsen en tot gewichtstoename kan leiden.

Inhalen van kniepijnzorg: plaats uzelf in "prehabilitatie" - preventieve revalidatie - met oefeningen zoals beenverlengingen en krullen, om spieren zoals uw knie-ondersteunende quadriceps en hamstrings sterk te houden, of door te zwemmen, om uw algehele conditie te behouden, beveelt Charles Nelson, MD, aan in het Hospital of the University of Pennsylvania. Als u medicijnen nodig heeft om in beweging te blijven, beheers dan de pijn met door artsen aanbevolen doses OTC-pijnstillers of vraag uw arts naar pijnverlichtende cortisone-knie-injecties totdat u uw operatieslot kunt claimen.

Probeer 200+ trainingsvideo's voor thuis van Men’s Health, Women’s Health, Prevention en meer op All Out Studio 14 dagen gratis!