Costco heeft zojuist deze ernstige terugroepactie uitgegeven, zeggen klanten

25 Apr 2021

Costco heeft zojuist deze ernstige terugroepactie uitgegeven, zeggen klanten

Op vrijdag deed Costco een terugroepactie van een veelvoorkomend kruidenierswarenartikel waarvan de distributeur zegt dat het werd verspreid onder Costco-winkels in het hele land. Andere sites met terugroepadvies hadden het nieuws niet voor het weekend gepubliceerd, maar we hebben de Costco-terugroepingsdetails die u moet weten.

Reddit-gebruiker Wisteria98122 plaatste op zaterdag: "Ernstige terugroepactie voor de veiligheid van Costco-zwarte bonen. C botulinum is een enorme deal. " Vervolgens voegden ze een schermafbeelding toe van een schijnbare e-mailmelding die ze van Costco op vrijdag 23 april hadden ontvangen. Costco's terugroepings-e-mailmelding luidde:

"Costco-records geven aan dat u, of een van uw add-on-leden, gekocht item # 664511 S&W biologische zwarte bonen tussen 19 februari 2021 en 20 april 2021.

Faribault Foods, Inc. roept in samenwerking met de Amerikaanse Food and Drug Administration vrijwillig deze 15-ounce blikjes S&W Organic Black Beans omdat de blikken een aangetaste hermetische afsluiting kunnen hebben. De aangetaste hermetische afsluiting kan de integriteit van het blik aantasten en kan ervoor zorgen dat de blikken gaan lekken, opzwellen of bacteriën (zoals Clostridium botulinum) in het product laten groeien ... "

GERELATEERD: 100 meest ongezonde voedingsmiddelen op de planeet

Vanaf daar wordt het screenshot van de gebruiker afgesneden, maar we vonden het Costco-bonenherroepingsadvies op de website van Faribault Foods, Inc., waar ze naartoe gaan om uit te leggen dat Clostridium botulinum "tot ernstige ziekte kan leiden". Ze gaan verder:

"Clostridium botulinumvergiftiging bij mensen kan beginnen vanaf zes uur tot twee weken na het eten van voedsel dat het toxine bevat. Symptomen kunnen zijn: dubbel zien, wazig zien, hangende oogleden, onduidelijke spraak, slikproblemen, en spierzwakte. Botulisme-vergiftiging kan verlamming van de ademhalingsspieren veroorzaken, wat de dood tot gevolg kan hebben, tenzij hulp bij de ademhaling (mechanische ventilatie) wordt geboden. "

De zwarte bonen die Costco zich herinnert, zijn blikjes van 15 ounce :

S&W biologische zwarte bonen

O biologische biologische zwarte bonen

O biologische biologische chilibonen

Faribault Foods, Inc., een Het in Minnesota gevestigde bedrijf moedigt klanten die deze bonen hebben gekocht aan om 'ze terug te brengen naar de winkel waar ze zijn gekocht voor terugbetaling of vervanging'.

Klik hier voor het nieuws over het terugroepen van de week dat je nodig hebt, en ga naar Een ander groot Mac & Cheese-merk wordt vanaf deze week aangeklaagd wegens gifstoffen.

Meld je aan voor Eat This, Not That! nieuwsbrief.

Lees het originele artikel over Eat This, Not That!