Arnold Schwarzenegger zei dat het snijden van brood hem hielp om af te vallen, maar diëtisten zeggen dat een calorietekort belangrijker is dan het verbieden van koolhydraten.

19 Apr 2021

Arnold Schwarzenegger zei dat het snijden van brood hem hielp om af te vallen, maar diëtisten zeggen dat een calorietekort belangrijker is dan het verbieden van koolhydraten.

  • Arnold Schwarzenegger zei in zijn nieuwsbrief dat hij brood uitsneed om hem te helpen af ​​te vallen.
  • Brood is niet inherent dikmakend, maar het is gemakkelijk te veel eten, zei dr.Spencer Nadolsky tegen Insider.
  • Brood levert belangrijke voedingsstoffen en energie, zegt Tai Ibitoye, een diëtist.
  • Bezoek Insider's homepage voor meer verhalen.

Over de hele wereld proberen veel mensen verwoed in vorm te komen voor de zomer - en Arnold Schwarzenegger is een van hen.

De bodybuilder heeft zijn reis naar gewichtsverlies gedocumenteerd voor zijn 21.6 miljoen Instagram-volgers, en in zijn laatste e-mailnieuwsbrief zei Schwarzenegger dat hij brood uit zijn dieet had gesneden om hem te helpen zijn doelen te bereiken.

"Ik verdubbelde mijn trainingen en fietstochten en knipte het brood eruit. maand en ik ben bijna op mijn streefgewicht van 218 - nou, om heel eerlijk te zijn, ik heb eigenlijk nog 5 pond te gaan, dus ik ben er nog niet, "aldus de nieuwsbrief. "Maar ik vier mijn vooruitgang tot nu toe!"

Diëtisten zeiden echter dat de aanpak zonder brood van Schwarzenegger voor sommigen zou kunnen werken, maar niet voor anderen.

Het verminderen van koolhydraten kan sommige mensen helpen, maar je hoeft geen brood uit te snijden om af te vallen

Hoewel brood vaak wordt gedemoniseerd als 'dikmakend', is dit niet waar, vertelde Tai Ibitoye, een diëtist, aan Insider, en jij niet afvallen uit je dieet om af te vallen.

Afvallen komt neer op een calorietekort, en waar je die calorieën snijdt, is aan jou - een middelgrote sneetje brood bevat 80 tot 90 calorieën.

Bij het streven naar een calorietekort, geven sommige mensen de voorkeur aan koolhydraten omdat eiwitten en vetten over het algemeen verzadigender zijn (en eiwit is belangrijk voor het behoud van spiermassa).

Sommige mensen vinden het gemakkelijk om brood te veel te eten, dus als je het eruit snijdt, kun je hun calorietekort oplopen.

"Je kunt technisch gezien elk caloriehoudend voedsel weglaten om af te vallen", zegt Dr. Spencer Nado lsky, een cardio-metabole arts die gespecialiseerd is in obesitas en lipidologie, vertelde Insider. "Als brood iets is dat Arnold vindt dat hij zich te veel overgeeft en het moeilijk heeft om het onder controle te houden, dan kan het nuttig zijn om het uit te snijden, maar het is geen magie."

Een bericht gedeeld door Dr. Spencer Nadolsky (@drnadolsky)

Nick Shaw, een voormalige bodybuilder en medeoprichter van een fitness- en voedingsbedrijf genaamd RP Strength, was het daarmee eens. "Het is niet dat brood je op magische wijze laat afvallen, maar het is de vermindering van calorieën en het feit dat goed smakend voedsel een goede manier is om wat minder te eten, dat helpt bij het afvallen", zei Shaw.

Maar als je van brood houdt, is het niet duurzaam om het uit je dieet te schrappen.

"In plaats van je te concentreren op bepaalde voedingsmiddelen of voedselgroepen om af te zien van een dieet om af te vallen, concentreer je je meer op het hebben van een uit voedingsoogpunt uitgebalanceerd en gevarieerd dieet, inclusief verschillende soorten voedsel met porties van de juiste grootte, "zei Ibitoye.

Brood bevat belangrijke voedingsstoffen en levert energie

Ibitoye zei dat het belangrijk is om te onthouden dat eten meer is dan calorieën.

"Brood bevat belangrijke voedingsstoffen zoals calcium, ijzer en B-vitamines zoals niacine en thiamine die nodig zijn voor verschillende lichaamsfuncties," zei ze. "Bruinbrood bevat wel wat meer vezels dan witbrood, maar dat betekent niet dat witbrood niet alle voedingswaarde heeft."

Schwarzenegger moet ervoor zorgen dat hij andere bronnen van zetmeelrijke koolhydraten in zijn lichaam heeft. volgens Ibitoye.

"Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron van het lichaam en we hebben het nodig om onze dagelijkse activiteiten van brandstof te voorzien", zei ze. "Onze hersenen hebben ook voldoende energie nodig om ons te helpen concentreren en gefocust te blijven."

Het beperken van koolhydraten kan leiden tot voedingstekorten en op zijn beurt tot hoofdpijn, lethargie, duizeligheid en prikkelbaarheid, zei Ibitoye. / p> Lees het originele artikel op Insider